תוֹכנָה

מדריך למתחילים השלם לאובונטו לינוקס

מְחַבֵּר: Peter Berry
תאריך הבריאה: 17 יולי 2021
תאריך עדכון: 7 מאי 2024
Anonim
לינוקס למתחילים 1 - טרמינל ופקודות שימושיות
וִידֵאוֹ: לינוקס למתחילים 1 - טרמינל ופקודות שימושיות

תוֹכֶן

התחל עם אובונטו בדרך הנכונה

אובונטו (מכונה "oo-boon-too") היא אחת ממערכות ההפעלה השולחניות הפופולריות של לינוקס. המונח אובונטו נובע מדרום אפריקה ומתרגם בערך "אנושיות כלפי אחרים". השם הוא הנהון למחויבותו של פרוייקט אובונטו לעקרונות פיתוח תוכנת קוד פתוח. ניתן להתקין בחינם ולשינוי בחינם, אם כי תרומות לפרויקט יתקבלו בברכה.

על אובונטו

אובונטו פרצה לראשונה למקום בשנת 2004 וירה במהירות לראש הדירוג של Distrowatch, בעיקר מכיוון שקל להתקין ולהשתמש בה.

סביבת שולחן העבודה המוגדרת כברירת מחדל באובונטו היא GNOME, סביבת שולחן עבודה מודרנית עם כלי חיפוש רב עוצמה למציאת כל היישומים והמסמכים שלך. זה משתלב היטב עם יישומים נפוצים כמו נגני שמע, נגני וידאו ומדיה חברתית.


סביבות שולחן עבודה אחרות זמינות במנהל החבילות, כולל קינמון, LXDE, XFCE, KDE ו- MATE. בנוסף, גרסאות ספציפיות של אובונטו מיועדות לעבוד ולהשתלב היטב בסביבות שולחן עבודה כמו לובונטו, קובונטו, קובונטו ואובונטו MATE.

החברה הגדולה Canonical מעסיקה את מפתחי הליבה של אובונטו, שמרוויחים כסף בדרכים שונות הכוללות מתן שירותי תמיכה.

כיצד להשיג את אובונטו

ניתן להוריד את אובונטו ללא תשלום. למחשבים שולחניים קיימות שתי גרסאות של אובונטו, שחרור תמיכה לטווח ארוך (LTS) שנשאר נתמך במשך חמש שנים ושחרור רגיל שמגיע כל חצי שנה ונתמך רק למשך תשעה חודשים.


גרסת ה- LTS של אובונטו טובה יותר לאנשים שאינם אוהבים לשדרג מערכת הפעלה באופן קבוע. במערכות LTS הכל נשאר זהה ככל האפשר. המערכת מקבלת עדכונים לאבטחה ותיקוני באגים בלבד. אתה יכול להוריד גרסאות LTS ישנות יותר מדף ההורדות האלטרנטיביות אם זו העדפתך.

המהדורה הרגילה של אובונטו מספקת תוכנה עדכנית וגרעין לינוקס שפותח לאחרונה, מה שאומר שתקבלו תמיכה חומרה טובה יותר. לא רק זה, אלא שאתה מקבל גם את הגרסאות האחרונות של היישומים שבהם אתה משתמש מדי יום. מכיוון שהמהדורה הרגילה מתרעננת במהירות, תהיה לך הגרסה החדשה ביותר של התוכניות המועדפות עליך.

כיצד לנסות את אובונטו

לפני שתתקין את אובונטו על גבי מערכת ההפעלה הנוכחית שלך, כדאי לנסות אותה קודם. ישנן דרכים שונות לנסות את אובונטו, והמדריכים הבאים יעזרו:

  • כיצד ליצור כונן USB Ubuntu חי.
  • כיצד להפעיל את אובונטו כמכונה וירטואלית באמצעות Windows.
  • כיצד להפעיל את אובונטו כמכונה וירטואלית באמצעות Windows 10.


כיצד להתקין את אובונטו

המדריכים הבאים יעזרו לכם להתקין את אובונטו בכונן קשיח:

  • כיצד להתקין את אובונטו לצד Windows 8.1.
  • כיצד להתקין את אובונטו לצד Windows 7.
  • כיצד להתקין את אובונטו לצד Windows 10.

כיצד לנווט בשולחן העבודה של אובונטו

מבט מהיר בשולחן העבודה של אובונטו מציג לוח בראש המסך וסרגל הפעלה מהיר בצד שמאל.

אובונטו מציעה קיצורי מקשים רבים החוסכים זמן ומאמץ, כך שכדאי ללמוד קיצורי דרך אלה. להצגת רשימת קיצורי דרך, לחץ על מפתח מפתח + Esc. מפתח ה- Super משתנה עם סוג המחשב:

  • במקלדת Windows מציין את מקש ה- Super על ידי לוגו Windows והוא ממוקם ליד מקש ALT שמאלי.
  • במקלדת מק, חפש את מקש הפקודה.
  • ב- Chromebook, למפתח ה- Super יש לוגו של זכוכית מגדלת.

הדרך השנייה לנווט באובונטו היא להשתמש בעכבר. כל סמל בשורת ההשקה מצביע על יישום כמו מנהל הקבצים, דפדפן האינטרנט, חבילת המשרד או מרכז התוכנה. כמו במכשירים ניידים, השתמש ב- יישומים בפינה השמאלית התחתונה של שולחן העבודה כדי להציג רשימת יישומים המותקנים. לאחר מכן בחר בסמל היישום שברצונך לפתוח.

כמו כל דבר, השימוש בשולחן העבודה של אובונטו הוא הדרך הטובה ביותר להכיר אותו. הפריסה שונה גם מ- Windows וגם מ- macOS, למרות המראה הדומה לעיצוב ה- Mac הנוכחי. עם זאת, הכל נועד להיות אינטואיטיבי לניווט עם עכבר או מסך מגע. והסיכוי לשבור משהו הוא קלוש. ברגע שתצללו פנימה ותראו מה הכל עושה, תבינו כמה זה פשוט.

מעטפת ה- GNOME של אובונטו

מעטפת GNOME היא התצוגה הגרפית השייכת לסביבת שולחן העבודה של GNOME, אך קטע זה מכסה את מסכי הסקירה הכללית של GNOME, הן את הפעילויות והן את היישומים. אלה הם המקבילה הקרובה ביותר למתחם ה- Unity Dash הישן של אובונטו, והם גם השיטה המשמשת לאיתור יישומים ולהמשיך להריץ חלונות מסודרים.

התחל בלחיצה על פעילויות בפינה השמאלית העליונה של שולחן העבודה של אובונטו. כשתעשה זאת, המסך יתכהה ומציג מערכת בקרות חדשה:

  • באמצע המסך, חלונות פתוחים מסודרים בצורה נוחה כדי להראות מה פועל, לבחור מה אתה רוצה או לסגור משהו שעשית איתו.
  • מימין, תוכלו להחליף סביבות עבודה. לאובונטו וללינוקס בכלל, יש שולחנות עבודה וירטואליים מרובים שתוכלו לעבור ביניהם בכל עת, מה שמאפשר לכם יותר שטח מסך.
  • בחלקו העליון תמצאו חיפוש שמסתכל דרך היישומים, הקבצים והאפליקציות הזמינים להורדה.

להפעלת סקירה כללית על יישומי GNOME, בחר יישומים בפינה השמאלית התחתונה של המסך. זה נראה למסך הסקירה הקודם. אולם הפעם יש רשימה של כל היישומים בצורת אייקון.

אפשרות חיפוש זהה לקודמת מופיעה בראש המסך. בתחתית, אתה יכול לעבור בין כל האפליקציות לאפליקציות בהן אתה משתמש בדרך כלל.

להתחבר לאינטרנט

כדי להתחבר לאינטרנט, לחץ על סמל רשת בלוח העליון. זה מציג רשימה של רשתות אלחוטיות. בחר את הרשת שאליה ברצונך להתחבר, ואז הזן את מפתח האבטחה שלה. אם אתה מחובר לנתב באמצעות כבל Ethernet, אתה מחובר לאינטרנט באופן אוטומטי. אתה יכול לגלוש באינטרנט באמצעות Firefox (דפדפן ברירת המחדל שנשלח עם אובונטו) או בכל דפדפן שאתה מעדיף.

כיצד לשמור על אובונטו מעודכנת

אובונטו מודיעה לך כאשר קיימים עדכונים להתקנה. אתה יכול לשנות את ההגדרות כך שהעדכונים יעבדו כמו שאתה רוצה. בניגוד לתהליך בו משתמש Windows, יש לך שליטה מלאה לגבי היישום של העדכונים כך שלא תפתיע פתאום את המחשב שלך כדי לגלות כי עדכון 1 מתוך 465 מתקין.

ניתן גם לעדכן את המערכת ידנית על ידי הפעלת היישום הגרפי של עדכוני התוכנה. אם אתה מעדיף את שורת הפקודה, שהיא אפשרות באובונטו, פתח חלון מסוף ואז הזן את הפקודה למטה כדי לעדכן את המערכת.

עדכון sudo apt && sudo apt upgrade -

כיצד לגלוש באינטרנט באמצעות אובונטו

הפעל את Firefox על ידי בחירת הסמל שלה במפעיל או על ידי מעבר לסקירת היישומים וחיפוש אחר Firefox. אם אתה מעדיף, אתה יכול להתקין את Google Chrome על ידי הורדתו מאתר Google.

כיצד להגדיר את לקוח הדואר האלקטרוני של Thunderbird

לקוח הדוא"ל המוגדר כברירת מחדל עבור אובונטו הוא Thunderbird. יש לו את רוב התכונות שנמצאות במערכת הפעלה ביתית לשולחן העבודה. אתה יכול להגדיר את Gmail לעבוד עם Thunderbird בקלות. להפעלת Thunderbird, לחץ על מקש ה- Super וחפש אותו באמצעות המקף, או לחץ על ALT + F2 וסוג ציפור הרעמים.

כיצד ליצור מסמכים, גיליונות אלקטרוניים ומצגות

חבילת המשרד המוגדרת כברירת מחדל עבור אובונטו היא LibreOffice. LibreOffice הוא התקן של תוכנת Office מבוססת לינוקס. סמלים שוכנים בסרגל ההשקה המהיר לחבילות עיבוד תמלילים, גיליון אלקטרוני ומצגת. לכל דבר אחר, המוצר מציע מדריך עזרה.

כיצד לנהל תמונות או להציג תמונות

באובונטו מספר חבילות לניהול תמונות וצפייה ועריכה של תמונות. לדוגמה:

  • שוטוול הוא מנהל צילומים ייעודי. מדריך זה של OMGUbuntu כולל סקירה טובה של התכונות שלו.
  • מציג תמונות בסיסי, Eye Of Gnome, מאפשר להציג תמונות בתיקיה, להתקרב ולהתרחק ולסובב תמונות.
  • חבילת הגרלת LibreOffice היא חלק מחבילת המשרדים המלאה.

אתה יכול להפעיל כל אחת מהתוכניות מה- Dash על ידי חיפוש אותן.

כיצד להאזין למוזיקה בתוך אובונטו

חבילת השמע המוגדרת כברירת מחדל עבור אובונטו נקראת Rhythmbox. הוא מספק את כל התכונות המצופות מנגן שמע: היכולת לייבא מוסיקה מתיקיות שונות, ליצור ולערוך רשימות השמעה, להתחבר למכשירי מדיה חיצוניים ולהאזין לתחנות רדיו מקוונות. ניתן גם להגדיר את Rhythmbox כשרת DAAP (Digital Audio Protocol Protocol) ולהשמיע מוסיקה במחשב מטלפון ומכשירים אחרים.

להפעלת Rhythmbox, לחץ על ALT + F2ואז הזן קצב הקצב או חפש אותו.

כיצד לצפות בסרטונים באובונטו

GNOME Videos הוא נגן הסרטים המוגדר כברירת מחדל עבור אובונטו. זו אפשרות בסיסית נהדרת, אבל נגני וידיאו כמו VLC וקודי זמינים באובונטו. את שניהם ניתן למצוא בתוכנת GNOME, או שתוכל להתקין יישומים אלה משורת הפקודה.

אם אתה רוצה נגן וידיאו טוב ומסביב באובונטו, VLC היא האפשרות המומלצת.

השג קודקי אודיו ווידאו וצפה בווידיאו פלאש באמצעות אובונטו

כברירת מחדל, רכיבי codec נוספים הנדרשים להפעלת פורמטי שמע ווידאו וצפייה בווידיאו פלאש אינם מותקנים עם Ubuntu מסיבות רישוי. עם זאת, באפשרותך להתקין את הפריטים הדרושים לך די בקלות.

כיצד להתקין תוכנה באמצעות אובונטו

הכלי הגרפי העיקרי בו משתמשים בהתקנת התוכנה באובונטו הוא תוכנת אובונטו. זה די מגושם, אבל זה פונקציונלי. אחד הכלים הראשונים שעליכם להתקין באמצעות תוכנת אובונטו הוא Synaptic, המספק בסיס רב עוצמה להתקנת תוכנה אחרת.

תוכנת לינוקס זמינה ממאגרים - שרתים המחזיקים בתוכנה הניתנים להתקנה להפצה מסוימת. מאגר מאוחסן בשרת אחד או יותר המכונים מראות. כל פריט בתוכנה במאגר נקרא חבילה. ישנם פורמטים רבים של חבילות, אך אובונטו משתמשת בתבנית החבילה של Debian. תוכלו למצוא את מרבית הדברים הנחוצים במאגרי ברירת המחדל, אך תוכלו להוסיף ולאפשר לכמה מאגרים נוספים לרכוש תוכנה נוספת.

השימוש בחבילות גרפיות כמו תוכנת אובונטו ו- Synaptic אינן הדרכים היחידות להתקין תוכנה באמצעות אובונטו. ניתן גם להתקין חבילות משורת הפקודה באמצעות apt-get. בעוד ששורת הפקודה עשויה להיראות מפחידה, תוכלו להעריך את הכוח של apt-get לאחר שתשתמשו בו מעט.

כיצד להתאים אישית את אובונטו

שולחן העבודה של GNOME אינו ניתן להתאמה אישית כמו סביבות שולחן עבודה אחרות של Linux. עם זאת, אתה יכול לעשות דברים בסיסיים כמו לשנות את הטפטים ולבחור אם תפריטים יופיעו כחלק מהיישום או בחלונית העליונה. יש גם טונות של תוספות ועיצובים של GNOME שיעזרו להפוך את שולחן העבודה שלך לשלך.

חבילות תוכנה מרכזיות אחרות

ישנן כמה חבילות נפוצות שסביר להניח שתרצו להשתמש בהן. לדוגמה:

  • סקייפ: סקייפ נמצאת כעת בבעלות מיקרוסופט, כך שמובן אם היית חושב שהיא לא תעבוד עם לינוקס. אבל אתה יכול להתקין את Skype ב- Linux.
  • Dropbox: Dropbox הוא מתקן לאחסון קבצים מקוון, בו תוכלו להשתמש כגיבוי מקוון או ככלי שיתופי לשיתוף קבצים בין עמיתים או חברים. אתה יכול להתקין את Dropbox באובונטו.
  • קִיטוֹר: Steam היא פלטפורמה פופולרית למשחקים מרובי משתתפים, הזרמת וידאו ורשתות חברתיות. התקן את Synaptic וחפש אותו משם, או עקוב אחר ההדרכה apt-get והתקן את Steam באמצעות apt-get. החבילה דורשת עדכון של 250 מגה-בייט, אך לאחר התקנתו Steam פועל בצורה מושלמת באובונטו.
  • מיינקראפט: מיקרוסופט קנתה גם את Minecraft, משחק וידאו פופולרי. כעת תוכלו להתקין את Minecraft באמצעות Ubuntu.
  • יין ולוטריס: יין אינו אמולטור. בשביל זה השם מכוון, אבל הוא בטוח פועל כמו אחד. אם אתה רוצה לשחק את משחקי Windows שלך באובונטו, תצטרך יין. לוטריס הוא מארגן ומתקין משחקים שהופך את הפעלת המשחקים לרוץ עם יין כמעט פשוט כמו התקנת המשחקים האלה ב- Windows.
  • נהגי NVIDIA: מנהלי התקנים גרפיים עובדים בצורה שונה על לינוקס. אם יש לך כרטיס מ- NVIDIA, תזדקק למנהלי ההתקנים האחרונים. יש מאגר PPA מצוין שיעזור לך להשיג את מה שאתה צריך בכרטיס הגרפי שלך.
  • ספוטיפיי: גם להזרים מוזיקה באובונטו קל. אתה חופשי לזרום מ- Spotify בדפדפן או לשלב אותו עם אחד מנגני המדיה התומכים בו. יש לך גם אפשרות להתקין את לקוח Spotify הרשמי במחשב של אובונטו.

לַחֲלוֹק

פרסומים

כיצד לבצע אופטימיזציה של הזרמת וידיאו של Windows Media Player
תוֹכנָה

כיצד לבצע אופטימיזציה של הזרמת וידיאו של Windows Media Player

אם אתה מקבל הרבה הפעלת וידאו קצוצה או חציצה איטית / קבועה בזמן שאתה צופה בזרמת וידאו מאתרים, ייתכן שהתקנת Window Media Player (WMP) שלך תזדקק למעט לצבוט. אך לפני שתעשה זאת כדאי לבדוק את מצב חיבור האי...
סקירה קלאסית 2 דמוי קישור
Tehnologies

סקירה קלאסית 2 דמוי קישור

העורכים שלנו חוקרים, בודקים וממליצים באופן עצמאי על המוצרים הטובים ביותר; תוכל ללמוד עוד על תהליך הבדיקה שלנו כאן. אנו עשויים לקבל עמלות בגין רכישות שבוצעו מהקישורים שבחרנו. 4.5 הקלאסיקה 2 תומכת בשמה...